INFOBIRO: Publikacije
 KREVETI U HODNICIMA

VECERNJE_NOVINE,

Osiguranici sa područja zapadnokrajiških komuna spremni na veća odricanja kako bi se skratio put do bolničkog kreveta i operacione sale

KREVETI U HODNICIMA

Autori: I.M.

Poneki osiguranici sa područja zapadnokrajiških opština, zbog pretijesnih bolesničkih soba ali i hodnika kirurškog i ginekološkog odjela Regionalne bolnice u Bihaću, i po nekoliko mjeseci moraju čekati kada će dobiti slobodan ležaj, stići u operacione sale. Poneki, iako dočekaju slobodan ležaj, po izlasku iz operacionih sala, zbog naglog porasta broja intervencija, krevet moraju da podijele sa nekim. često i porodilje, zbog nedostatka ležaja, kako je istaknuto i na posljednjoj sjednici OK SK Bihać, moraju da podijele svoje krevete sa drugim koje pristižu. Neko je pripremajući se da kaže svoje viđenje kako bi se mogle izbjeći nužne podjele kreveta na ovim odjelima koji traže najviši stepen njege i brige, malo i u šali zapazio da bi, izgleda, i inspektori na ovim odjelima mogli da imaju pune ruke posla. Bolje je, tvrde opet s pravom zaposleni na ovim odjelima, i tako raditi nego odbijati ljude koji ne mogu lako da se upute na daleki put do medicinskih centara čije su usluge ponegdje i dvostruko veće od njihovih. Uz to, neki hirurški zahvati ponekad se ne mogu odlagati, već traže hitne intervencije. Bilo — kako bilo, kako sada stvari stoje osiguranicima je zaista mnogo stalo da se put do slobodnih ležaja i operacionih sala, po cijenu i da se oni sami odriču, znatno skrati. Jer, jasno je da bihaćko zdravstvo može, ako proširi svoje kapacitete, riješiti mnoge probleme i ukinuti praksu da sc čeka i u hodnicima dijele bolesnički kreveti.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.