INFOBIRO: Publikacije
BiH pala na 72. mjesto u svijetu zbog korupcije i zloupotrebe moći od strane dužnosnika

DNEVNI LIST,

Transparency International u BiH kao i druge relevantne organizacije koje prate učinak zemlje u borbi protiv korupcije, već dugo upozoravaju da se u BiH ne procesuiraju velike afere, što potvrđuju i sadržaji nedavno objavljenih snimaka ključnih aktera pravosuđa i sigurnosnog sektora, gdje se otvoreno priznaje da se “ne radi visoka korupcija”.

BiH pala na 72. mjesto u svijetu zbog korupcije i zloupotrebe moći od strane dužnosnika

Autori: AUTOR NIJE NAVEDEN

Bosna i Hercegovina je po ovogodišnjem Indeksu vladavine prava Svjetskog projekta pravde (World Justice Project – WJP) pala na 72. mjesto od 139 zemalja svijeta a najgore ocjene je dobila u parametrima koji mjere odsustvo korupcije. BiH je dobila okvirnu ocjenu 0,52, na skali od 0 do 1, što je isti rezultat koji je zabilježila i prošle godine, s tim da je sa 64. pala na 72. mjesto na svijetu i nalazi se znatno ispod Slovenije (na 29. mjestu), Hrvatske (46.), Kosova* (60.) i Sjeverne Makedonije ( .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.