INFOBIRO: Publikacije
Derventski vašar u dijaspori

REPORTER,

Prepricavajuci sadržaj nekoliko stotina peticija i zahtjeva, pristiglih na njegovu adresu iz muslimanskih sredina Alija Izetbegovic je objasnio na što se svode inicijative bošnjacke poslanicke i narodne “baze”: “Ja bih trebao neku vrstu vruceg leda da izmislim ili neku kvadraturu kruga. Dakle, nemojte nipošto da se nastavi rat, ali nemojte nipošto da popustite”

Derventski vašar u dijaspori

Autori: SAŠA BIŽIĆ

Iako je hrvatski clan ratnog predsjedništva Bosne i Hercegovine Miro Lasic poslije nekoliko izlazaka za govornicu narušio ambijent jednoumlja u forumu sa pretencioznim nazivom “Skupština BiH”, na sjednici tog tijela održanoj 27. i 28. avgusta 1993. bilo je dovoljno podobnih poslanika nebošnjacke nacionalnosti za kreiranje privida multietnicnosti. U tom krugu, primat u histeriji pripao je Nedi Buljan-Pozderac, današnjoj glavnoj tajnici Hrvatske seljacke stranke BiH. Vec prva recenica gospode s ko .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.