INFOBIRO: Publikacije
Pršut s okusom bure i soli

SEEbiz,

TRADICIJSKA PROIZVODNJA

Pršut s okusom bure i soli

Autori: BORIS ODORČIĆ Jasminka Filipas Jasminka Filipas Privredni Vjesnik filipas@privredni.hr

Puntica trenutacno ima pet stalno zaposlenih, a u vrijeme sezone sušenja zapošljava još pet radnika. “Želja nam je bila proizvoditi pršut i ostale proizvode onako kako su to stoljecima radili naši stari. Položaj mjesta idealan je za takvu proizvodnju jer se ono nalazi na direktnom udaru bure koja, kad puše, nosi i morsku sol”, ispricao nam je direktor i vlasnik Puntice Slavko Coza. Dodaje kako su rucnim soljenjem te izlaganjem buri i dimu odredene vrste drveta uspjeli stvoriti proizv .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.