INFOBIRO: Publikacije
Njemački smrtopis

FERAL TRIBUNE,

Gerd Koenen: Vesper, Ensslin, Baader. Urszenen des deutschen Terrorismus / Vesper, Ensslin, Baader. Praprizori njemackog terorizma. Na njemackom jeziku. Kiepenheur und Witsch, Köeln 2003. 365 str., dvadesetak crno-bijelih fotografija. 14x22 cm, tvrdi uvez, zaštitni ovitak opremio Rudolf Linn. ISBN 3-462-03313-1. Cijena: 23 eura.

Njemački smrtopis

Autori: NENAD POPOVIĆ

Praprizori njemackog terorizma su portreti života i sudbonosnih susreta voda znamenite Baader-Meinhof-Gruppe, prve generacije njemackih terorista, koja se službeno potpisivala Rote Armee Fraktion, RAF. Uz Jana-Carla Raspea, Thorwalda Prolla i druge, tvorili su je mitska trojka Andreas Baader, Gudrun Ensslin i Ulrike Meinhoff, koji su se u noci 8. svibnja 1977. zajedno ubili svaki u svojoj celiji na 7. katu zatvora u Stammheimu. Koenenova knjiga nije još jedan od uvriježenih publicisticko-revijal .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.