INFOBIRO: Publikacije
Podignuta optužnica protiv Berislava Rončevića i Ive Bačića

SEEbiz,

ZAGREB - Nakon dovršene istrage i nakon što je Hrvatski sabor 16. listopada 2009. dao odobrenje za pokretanje kaznenog postupka protiv zastupnika Berislava Roncevica, USKOK je pred Županijskim sudom u Zagrebu podigao optužnicu protiv Berislava Roncevica, bivšeg ministra obrane RH, te protiv Ive Bacica, bivšeg pomocnika ministra obrane RH, zbog kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti.

Podignuta optužnica protiv Berislava Rončevića i Ive Bačića

Autori: SEEbiz redakcija

Tijekom istrage cak su tri svjedoka USKOK-u izjavila da je Roncevic bez ikakve prethodne procedure kupio kamione od tvrtke Eurokamioni, a potom svojim suradnicima naredio da se naknadno izradi i antedatira dokumentacija o pozivnom natjecaju i sklapanju izravne pogodbe. Sve je pocelo, podsjetimo, u sijecnju 2004. godine, kada je Glavni stožer OS-a uputio Ministarstvu obrane zahtjev da se vojsci nabave vozila. Ministarstvo, medutim, tek u rujnu raspisuje pozivni natjecaj s namjerom da kupe 76 kami .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.