INFOBIRO: Publikacije
Sindikati idu u prosvjed: Ne vraćamo se u GSV

SEEbiz,

ZAGREB - Sindikalne središnjice ponovno su danas upozorile da više ne mogu sudjelovati u radu Gospodarsko-socijalnog vijeca, jer se ne poštuju osnovni principi socijalnog dijaloga i partnerstva, niti u izradi Socijalnog sporazuma, jer njihovi argumenti nemaju istu težinu kao argumenti poslodavaca ili Vlade.

Sindikati idu u prosvjed: Ne vraćamo se u GSV

Autori: SEEbiz redakcija

Sindikati ne mogu dozvoliti daljnje urušavanje radnickih prava, pa kad to ne mogu kroz socijalni dijalog, moraju kroz prosvjede, kaže se u priopcenju koje je potpisala trenutna koordinatorica pet središnjica Ana Kneževic. Time su sindikati odgovorili na Vladin poziv da se vrate pregovorima sa socijalni partnerima, umjesto što neargumentirano optužuju Vladu i poslodavce za "prijevaru" i "zavjeru" u vezi prijedloga izmjena Zakona o radu (ZOR) koji je upucen u Hrvatski sabor. Izmjene ZOR-a dogovore .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.