INFOBIRO: Publikacije
Gavelline večeri: Još jedna nagrada za Zagrebački pentagram

SEEbiz,

Dodjelom nagrade "dr. Branko Gavella", koju je osvojila predstava "Zagrebacki pentagram" Filipa Šovagovica, Igora Rajkija, Nine Mitrovic, Damira Karakaša i Ivana Vidica, u režiji Paola Magellija, i produkciji Zagrebackog kazališta mladih, završene su 24. "Gavelline veceri". Najbolja je predstava nagradena i plaketom i novcanom nagradom "Vjesnika", jednog od medijskih pokrovitelja "Veceri".

Gavelline večeri: Još jedna nagrada za Zagrebački pentagram

Autori: SEEbiz redakcija

Nagrade su ravnateljici Zagrebackog kazališta mladih, Dubravki Vrgoc, urucili predstavnik žirija (ciji su clanovi bili i Helena Braut, Mirjana Zagorec, Marijana Fumic i Franka Perkovic), Špiro Guberina te Helena Braut, zamjenica Vjesnikove urednica Kulture. Clanovi Prosudbenog povjerenstva nakon odgledanih 11 predstava u konkrenciji, jednoglasno je, u najuži izbor, izdvojilo dvije predstave: Polet, u režiji Jean-Claude Beruttija i Zagrebacki pentagram, u režiji Paola Magellija – obje u izv .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.