INFOBIRO: Publikacije
Ekonomski institut: BDP će iduće godine porasti 0,4%

SEEbiz,

ZAGREB - U drugom tromjesecju ove godine zaustavljen je pad gospodarskih aktivnosti, no oporavak ne treba ocekivati prije pocetka iduce godine, a kada i dode, on ce biti spor i nestabilan, navodi se u najnovijim prognozama objavljenih u redovnoj publikaciji Croatian Economic Outlook Quarterly Ekonomskog instituta Zagreb (EIZ).

Ekonomski institut: BDP će iduće godine porasti 0,4%

Autori: SEEbiz redakcija

Institut za ovu godinu prognozira pad bruto domaceg proizvoda od 5,5 posto te procjenjuje da bi rast u 2010. mogao biti 0,4 posto. S jedne se strane cini kako smo dosegnuli dno recesije, pa se ne ocekuje daljnji pad ukupne ekonomske aktivnosti. No, u skorije se vrijeme ne treba ocekivati niti znacajniji oporavak, isticu analiticari EIZ-a. Naglašavaju pritom da u gospodarstvu još uvijek nema dovoljno snage za snažniji rast, da je domaca i inozemna potražnja slaba, a poslovni se sektor bori s prob .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.