INFOBIRO: Publikacije
Aleksandar Džombić: Budžetski okvir za 2010. 1,6 milijardi KM

SEEbiz,

BANJA LUKA - Prvi okvir budžeta Republike Srspke /RS/ za 2010. godinu projektovan je na nivou rebalansiranog budžeta za ovu godinu, odnosno na 1,6 milijardi KM, ali postoji mogucnost za još ušteda kada se ude u razgovore sa pojedinim ministarstvima i u skupštinsku proceduru, izjavio je Srni ministar finansija RS Aleksandar Džombic.

Aleksandar Džombić: Budžetski okvir za 2010. 1,6 milijardi KM

Autori: SEEbiz redakcija

"Budžetski okvir za 2010. godinu je gotov i mogao bi se naci na sjednici Vlade u cetvrtak, 12. novembra. Predstavnici MMF-a dolaze u kontrolu najprije u RS i ocekujemo pozitivnu ocjenu za uštede u 2009. i okvir za 2010. godinu. Prakticno cekamo konsultacije sa MMF-om i onda ce nacrt budžeta ici na Vladu", rekao je Džombic. On je naveo da prihodi idu zadovoljavajuce što se tice rebalasiranog budžeta za ovu godinu, a da postoji šansa da se radi rebalans samo sa rashodovne strane. "Napravili smo zn .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.