INFOBIRO: Publikacije
Zagrebačka burza: Pozitivan preokret, CROBEX iznad 2.100

SEEbiz,

ZAGREB - Pozitivan preokret prijepodne na Zagrebackoj burzi. CROBEX je do podneva u plusu od 1,8 posto i ponovno je iznad 2.100 bodova. Za to je najzaslužniji optimizam na europskim tržištima nakon boljih od ocekivanja poslovnih rezultata europskih kompanija. Možda neki utjecaj ima i najavljeno potpisivanje arbitražnog sporazuma izmedu Pahora i Kosor.

Zagrebačka burza: Pozitivan preokret, CROBEX iznad 2.100

Autori: SEEbiz redakcija

Na žalost, ukupni je promet bitno manji nego proteklih dana, prijepodne je ostvareno tek 10 milijuna kuna. Najtrgovaniji je HT (ZSE:HT-R-A) s prometom od 1,75 milijuna kuna uz rast cijene od 0,3 posto, na 270,8 kuna. Cijena se krece u uskom rasponu od 270,5 do 271,5 kuna. Napokon je malo sunca zasjalo za Atlantsku plovidbu (ZSE:ATPL-R-A) koja je uzletjela 3,4 posto, na 1.024,15 kuna uz 1,37 milijuna kuna prometa cime je drugo najtrgovanije izdanje tržišta. Ipak, medu brodarima je najbolje prošao .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.