INFOBIRO: Publikacije
Ina: Ove zime s plinom ne bi trebalo biti problema

SEEbiz,

ZAGREB - "Hrvatska oko 60 posto potreba za prirodnim plinom zadovoljava iz domace proizvodnje i u tom smo smislu dobro pripremljeni. Naime, domaca proizvodnja s polja na kopnu i sjevernom Jadranu radi punim kapacitetom, a novost je i da je jucer zapocela proizvodnja iz jadranskog polja Anamarija s kapacitetom od pola milijuna prostornih metara dnevno", kazao je Milkovic Dnevniku HTV-a.

Ina: Ove zime s plinom ne bi trebalo biti problema

Autori: SEEbiz redakcija

Istice da Ina (ZSE:INA-R-A) ulaže maksimalne napore kako bi osigurala dovoljne kolicine prirodnog plina za zimu, odnosno kontinuiranu opskrbu iz svih raspoloživih izvora. "Podzemno skladište plina u Okolima je maksimalno popunjeno. Dobava iz domacih plinskih nalazišta je osigurana, a uvozne kolicine plina trenutno se ostvaruju sukladno ugovoru", rekao je Milkovic odgovarajuci na pitanje o sigurnosti opskrbe plinom s obzirom i na posljednja upozorenja ruskog premijera Vladimira Putina da bi zbog .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.