INFOBIRO: Publikacije
Hildegard Gaczek: EBRD daje kredita Srbiji do 500 miliona evra

SEEbiz,

BEOGRAD – Stalna predstavnica Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u Beogradu Hildegard Gaczek ocenila je u izjavi Tanjugu da ce u 2010. godini doci do velikog, pozitivnog zaokreta u privlacenju direktnih stranih investicija u Srbiju i najavila nove kredite Srbiji u iznosu od 400 do 500 miliona evra u narednoj godini.

Hildegard Gaczek: EBRD daje kredita Srbiji do 500 miliona evra

Autori: SEEbiz redakcija

Ti zajmovi bice namenjeni pretežno projektima u izgradnji infrastrukture i energetike, rekla je Gaczek, izražavajuci spremnost da sa Vladom Srbije razgovara o svim njenim investicionim planovima i povecanom angažmanu EBRD-a u našoj zemlji. „Cinimo sve što možemo da uverimo strane investitore da je Srbija dobro mesto za investiranje”, istakla je ona i ocenila da ce zapadni Balkan biti veoma privlacna destinacija za investiranja, sa velikim privrednim potencijalom u buducnosti. Gaczek .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.