INFOBIRO: Publikacije
Aleš Zalar: Ratifikacija arbitražnog sporazuma potrajat će barem pola godine

SEEbiz,

LJUBLJANA - Predsjednici stranaka slovenske vladajuce koalicije sutra ce održati konzultacije o savjetodavnom referendumu o arbitražnom sporazumu što su ga sredinom prošlog tjedna potpisali premijer Borut Pahor i njegova hrvatska kolegica Jadranka Kosor, a slovenski bi parlament o ratifikaciji sporazuma mogao odlucivati tek sredinom iduce godine, navode slovenski mediji.

Aleš Zalar: Ratifikacija arbitražnog sporazuma potrajat će barem pola godine

Autori: SEEbiz redakcija

"Predvidam da ce procedura potrajati barem pola godine", kazao je za ljubljansko ministar pravosuda Aleš Zalar. Premijer Pahor najavio je da ce sporazum najprije biti predan na prosudbu Ustavnom sudu, a složio se i s prijedlogom predsjednika države Danila Tuerka da se nakon toga o sporazumu izjasne i gradani na referendumu. Postupak kampanje nakon raspisivanja referenduma traje mjesec dana, ali prije raspisivanja vlada namjerava pricekati odluku Ustavnog suda kojemu ce arbitražni sporazum dati n .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.