INFOBIRO: Publikacije
HP: 90 posto menadžera vjeruje u nastavak nepredvidljivih trendova

SEEbiz,

Nova istraživanja provedena od strane HP-a pokazuju da više od 90% visoko pozicioniranih menadžera vjeruje kako ce u sljedecih nekoliko godina poslovni ciklusi nastaviti s trendom nepredvidljivosti. Kao rezultat toga, njih 80% prepoznaje potrebu za povecanom fleksibilnošcu u pristupu poslu i tehnologiji.(1)

HP: 90 posto menadžera vjeruje u nastavak nepredvidljivih trendova

Autori: SEEbiz redakcija

Osim fleksibilnosti, 84% visoko pozicioniranih voditelja poslova vjeruje da ce inovacija biti kljuc njihovog organizacijskog uspjeha, a 71% bi odobrilo više ulaganja u tehnologije ako bi uspjeli prepoznati nacin na koji bi ta ulaganja pružila njihovoj organizaciji bolje poslovne prilike i kraci put proizvoda od pocetne ideje do krajnjeg kupca. Istraživanje je ocito provedeno u svrhu opravdanja novih tehnologija koje, kako obecavaju u HP-u, nude povecanje horizonta predvidljivosti i smanjenje riz .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.