INFOBIRO: Publikacije
Volkswagen pretekao Toyotu i postao najjača auto kompanija

SEEbiz,

BERLIN - Volkswagen od japanske Toyote je preuzeo titulu najvece automobilske kompanije na svijetu. Grupacija VW iskoristila je brojne državne poticaje širom svijeta te je u ovoj godini proizvela 4,4 milijuna vozila, dok je Toyotina proizvodnja zaustavljena na "samo" 4 milijuna automobila. VW svoj uzlet na prvo mjesto zahvaljuje preuzimanju Porschea bez kojeg bi i dalje bio iza japanskog diva.

Volkswagen pretekao Toyotu i postao najjača auto kompanija

Autori: SEEbiz redakcija

Grupacija VW iskoristila je brojne državne poticaje širom svijeta te je u ovoj godini proizvela 4,4 milijuna vozila, dok je Toyotina proizvodnja zaustavljena na "samo" 4 milijuna automobila. VW svoj uzlet na prvo mjesto zahvaljuje preuzimanju Porschea bez kojeg bi i dalje bio iza japanskog diva. Analiticari naglašavaju da je Toyota pocetkom godine prepolovila svoju proizvodnju, a u veljaci je privremeno obustavila proizvodnju u svim svojim postrojenjima. VW je više iskoristio program "gotovina z .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.