INFOBIRO: Publikacije
Tinariwen podigli pustinjsku oluju u Aquariusu

SEEbiz,

Ici na NO Jazz Festival ili na Tinariwen u Aquarius, moglo se birati izmedu prilicno egzoticnih nastupa tu vecer, a ja sam na koncu ipak završio na koncertu prašnjavih bluesera iz Malija. Teško je reci koja je zvijezda dovela ovih osam pustinjskih magova u oblacima i kišom zastrti Zagreb toga dana, no, jedno sam siguran: mi smo se došli pokloniti njima, a ne oni nama.

Tinariwen podigli pustinjsku oluju u Aquariusu

Autori: Ivan Hrstić Foto: Ivan Hrstić Ivan Hrstic - ivan.hrstic@seebiz.eu

Što god da pjevali, njihovi stihovi nama zvuce kao carobna mantra puna skrivenih znacenja, neraspletivo klupko tuge i ljubavi, dugogodišnje patnje i nepokolebljive vjere u život, a njihovi ritmovi tjeraju u hipnoticki zanos. Nakon što su puškama ponovno izborili pravo da se vrate u svoje domove, ovi pustinjski momci s gitarama u rukama iz svojih prašnjavih sela krenuli su u osvajanje svijeta. Tinariwen su dokaz fascinantne zavodnicke moci africke glazbe, koja je uspjela stvoriti prekoatlantsku p .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.