INFOBIRO: Publikacije
Visa: Potrošnja putem kartica u Hrvatskoj 87,55 milijardi dolara

SEEbiz,

SAN FRANCISCO – Iz Vise najavljuju da nastavljaju ulagati u komercijalna platežna rješenja i podupirati banke klijente kako bi u Hrvatskoj kapitalizirala 19 postotni porast potrošnje putem poslovnih kartica (od 73,56 milijardi americkih dolara u 2007. godini na 87,55 milijardi americkih dolara u 2008. godini), bilo da se radi o malim tvrtkama, multinacionalnim kompanijama ili vladinim institucijama”.

Visa: Potrošnja putem kartica u Hrvatskoj 87,55 milijardi dolara

Autori: SEEbiz redakcija

Procjenjuje se da je indeks CCE porastao za 10,9 posto u 2008. godini u odnosu na iznos od 81,3 trilijuna dolara u 2007. godini. Najveca stopa rasta od 23,7 posto zabilježena je u regiji koja obuhvaca Srednju i istocnu Europu, Bliski istok i Afriku, dok je u regiji koja obuhvaca Latinsku Ameriku i Karibe indeks CCE porastao za 17,4 posto. Najveci udjel globalne potrošnje prema indeksu CCE ostvaren je u Europi, a slijedi je regija Azije i Pacifika te nakon nje Sjedinjene Americke Države, zatim re .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.