INFOBIRO: Publikacije
Zagrebačka burza: CROBEX u crvenom, potpuna bezvoljnost ulagača

SEEbiz,

ZAGREB - Zagrebacka burza danas je prilicno u skladu s europskim burzama, na kojima su indeksi doživjeli blagu korekciju, no s obzirom na to kako se trguje posljednjih dana, teško je reci ima li tu više ikakve uzrocno posljedicne veze. Jucer je trgovanje bilo u znaku zelene boje, danas u znaku crvene, gotovo svejedno, jer skromni promet ukazuje na potpunu bezvoljnost ulagaca na domacem tržištu.

Zagrebačka burza: CROBEX u crvenom, potpuna bezvoljnost ulagača

Autori: SEEbiz redakcija

Ostvareno je svega 23 milijun kuna prometa, a Crobex je pri tom potonuo za 0,51 posto, na 2135,67 bodova. Svega pet dionica kvalificiralo se u klub milijunaša. Na vrhu top ljestvice najlikvidnijih održava se T-HT (ZSE:HT-R-A), koji se uz 5,3 milijuna kuna prometa zadržao na jucerašnjoj zakljucnoj razini. INA (ZSE:INA-R-A) je nakon jucerašnjeg uzleta ipak doživjela minimalnu korekciju, iako je u fotofinišu postotak promjene više puta mijenjao boju iz crvene u zelenu. Par minuta prije 16 sati dion .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.