INFOBIRO: Publikacije
Savjet HNB-a: Ne znamo što bismo sa Švaljek i Lovrinčevićem

SEEbiz,

ZAGREB - Savjet Hrvatske narodne banke na današnjoj je sjednici razmotrio aktualna novcana i gospodarska kretanja te prihvatio izvješce o radu središnje banke u prvom ovogodišnjem polugodištu, a odgodio je konacno ocitovanje o tome radili li se o sukobu interesa njegovih clanova Sandre Švaljek i Željka Lovrincevica koji su i u Savjetu predsjednice Vlade za gospodarstvo.

Savjet HNB-a: Ne znamo što bismo sa Švaljek i Lovrinčevićem

Autori: SEEbiz redakcija

Savjet HNB-a, kojem predsjeda guverner Željko Rohatinski, razmotrio je pitanje pravnog položaja svojih clanova Sandre Švaljek i Željka Lovrincevica, u kontekstu njihovog najavljenog imenovanja u Gospodarski savjet Vlade RH, navodi se u priopcenju iz HNB-a. Na temelju javnosti prezentiranih informacija pojavila se dilema je li takvo imenovanje oprecno clanku 45 Zakona o Hrvatskoj narodnoj banci, kojim se neovisnost središnje banke jamci i odredbom da clanovi Savjeta HNB-a ne mogu, uz ostale, biti .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.