INFOBIRO: Publikacije
Triglav: U BiH neće biti akvizicija

SEEbiz,

SARAJEVO - Slovenska Grupa Triglav jucer i danas je u Sarajevu održala stratešku konferenciju na kojoj su dogovarni ciljevi koji ce utvrditi poziciju Grupe u Evropi i regionu, a sastanku je prisustvovalo i novo vodstvo Grupe, izabrano prethodnog mjeseca, koje je predvodio novi predsjednik Uprave Zavarovalnice Triglav d.d. Matjaž Rakovec.

Triglav: U BiH neće biti akvizicija

Autori: SEEbiz redakcija

Na konferenciji za novinare u Sarajevu, Rakovec je danas kazao da Grupa Triglav na balkanskom osiguravajucem podrucju ima 22 posto tržišnog ucešca, ali da je za devet mjeseci ove godine zabilježeno dobro poslovanje i u Sloveniji, gdje je dobit povecana za 16 posto, na 28 miliona eura te u BiH, što je i bio razlog da se u Sarajevu organizira strateška konferencija. Grupa Triglav, kako je receno, danas je medunarodna korporacija koja posluje u osam evropskih država, a osiguranje joj je kljucni stu .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.