INFOBIRO: Publikacije
Decenija kolekcije Ars Aevi u Sarajevu, 1999-2009.

SEEbiz,

Generalni direktor Centra Skenderija Suad Džindo, i generalni direktor Projekta Ars Aevi Enver Hadžiomerspahic, prošlog tjedna ostigli su dogovor o danu i nacinu simbolicnog obilježavanja Decenije Kolekcije Ars Aevi u Sarajevu. Predstojeceg, 19. decembra 2009, dvanaest sati, od podne do ponoci, Kolekcija Ars Aevi bit ce otvorena za gradane Sarajeva i za sve zainteresirane prijatelje suvremene umjetnosti.

Decenija kolekcije Ars Aevi u Sarajevu, 1999-2009.

Autori: SEEbiz redakcija

U toku ljeta 1999. godine, izložbu djela Kolekcije Ars Aevi, postavljenu u prostorima dvorana olimpijskog Centra Skenderija, vidjelo je preko 20.000 posjetitelja.U periodu od 1994. do 1999. godine Kolekcija Ars Aevi, kolekcija djela najeminentnijih svjetskih umjetnika koji djeluju u polju vizualnih umjetnosti suvremenog doba, nastala je i razvija se kroz jedinstven program suradnje Projekta Ars Aevi sa uglednim evropskim muzejima, fondacijama i centrima za suvremenu umjetnost. Nakon realiziranih .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.