INFOBIRO: Publikacije
Vuk Hamović: Zajednički razvijati projekte na Neretvi

SEEbiz,

SARAJEVO - "Saradnja izmedu Federacije BiH i Republike Srpske na izgradnji novih elektrana na Neretvi je poželjna i donijece niz prednosti za oba entiteta“, kazao je Vuk Hamovic, predsjednik energetske kompanije EFT Group. EFT-u je nedavno dodeljena koncesija za izgradnju hidroelektrane Ulog na gornjem toku Neretve.

Vuk Hamović: Zajednički razvijati projekte na Neretvi

Autori: SEEbiz redakcija

„Hidroelektrana Ulog može se razvijati tako da funkcioniše sama za sebe, ali ce bolje rezultate davati ako bude dio sistema koje ce sacinjavati i planirane nizvodne elektrane u Federaciji BiH. Pored boljih ekonomskih rezultata, ovaj pristup ce obezbjediti i da nove elektrane imaju minimalan uticaj na reku Neretvu. EFT ce saradjivati sa Elektroprivredom Bosne i Hercegovine i svim drugim relevatnim institucijama u oba entiteta na zajednickom razvoju ovih projekata. Nadam se da ce u ovakvim s .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.