INFOBIRO: Publikacije
Sindikati: SDP-ov prijedlog o otkazima u državnoj upravi je glup

SEEbiz,

ZAGREB - Prijedlog stranackih prvaka SDP-a o tome kako u državnoj upravi treba otpustiti 30 posto "prekobrojnih" službenika, odnosno njih 20.000 od 65.000 koji su zaposleni u tijelima državne uprave, neozbiljan je politicki spin i najbolji pokazatelj stupnja realnosti politike izlaska iz krize najjace oporbene stranke - porucili su danas iz Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske (SDLSN).

Sindikati: SDP-ov prijedlog o otkazima u državnoj upravi je glup

Autori: SEEbiz redakcija

- Iako jeftina politicka retorika uvijek polazi od pretpostavke da je državna administracija skupa, glomazna i neucinkovita, a porezi previsoki, prijedlog smanjenja broja državnih službenika za 30 posto jednostavno je glup - porucuju sindikalisti. Navodi se kako državna uprava ima 65.000 zaposlenih, ali njih gotovo 27.000 otpada na Ministarstvo unutarnjih poslova, 10.000 na zaposlene u pravosudnim i kaznenim tijelima, 4500 u Poreznoj i 4000 u Carinskoj upravi i oko 1000 na Državni inspektorat. U .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.