INFOBIRO: Publikacije
Press: Hrvatska ne želi Srbiji ustupiti prijevode europskih zakona

SEEbiz,

BEOGRAD - Hrvatska je, prema pisanju dnevnog lista Press, odbila Srbiji ustupiti prijevod 250.000 stranica europskih zakona i propisa, za što ce susjedna država morati dodatno platiti cetiri milijuna eura troškova prijevoda i korekture. Podsjetimo, uoci svog posjeta Beogradu 20. ožujka bivši premijer Ivo Sanader u prilog dobrosusjedskim odnosima obecao Srbiji pokloniti prijevode europskih dokumenata.

Press: Hrvatska ne želi Srbiji ustupiti prijevode europskih zakona

Autori: SEEbiz redakcija

Press piše da je Hrvatska obecala Srbiji ustupiti prijevode, ali tek kada ta zemlja ude u proces kandidature. Srbijanski list piše da je to prekasno jer se prije tog procesa Srbija mora dobro upoznati s europskim zakonima rasporedenima u 35 pregovarackih poglavlja. Prijevod evropskih propisa i zakona koje je Srbija mora usvojiti prije ulaska u EU stajat ce ih 10 milijuna eura, navodi Press. „Prevodenje i prilagodavanje dokumenata sa hrvatskog na srpski jezik išlo bi znatno lakše i brže neg .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.