INFOBIRO: Publikacije
Prihodi institucija BiH za trećinu manji od planiranih

SEEbiz,

SARAJEVO - Prihodi institucija BiH od januara do septembra iznosili su 911. 527. 520 KM ili 64 odsto od planiranog ovogodišnjeg budžeta institucija BiH, navodi se u izvještaju o izvršenju budžeta institucija BiH za prvih devet mjeseci 2009. godine, koji je danas u Sarajevu usvojio Savjet ministara.

Prihodi institucija BiH za trećinu manji od planiranih

Autori: SEEbiz redakcija

U izvještaju, ciji je predlagac Ministarstvo finansija i trezora BiH, precizira se da od navedenog iznosa prihodi i primanja za finasiranje institucija BiH iznose 751.084.956 KM ili 73 odsto od prihoda planiranih budžetom, dok prihodi za servisiranje spoljnog duga iznose 161.540.726 KM ili 42 odsto planiranog. Ukupni rashodi institucija BiH u izvještajnom periodu iznose 660.220.750 KM ili 57 odsto planiranog, saopšteno je iz Savjeta ministara. Za servisiranje spoljnog duga utrošeno je 156.772.40 .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.