INFOBIRO: Publikacije
U BiH se najbrže zapošljavaju ekonomisti i pravnici

SEEbiz,

SARAJEVO - Najtraženiji kadrovi s evidencije zavoda i službi za zapošljavanje u BiH su osobe s visokom strucnom spremom - diplomirani farmaceuti, inženjeri elektronike, gradevinski inženjeri, ekonomisti i pravnici, osobe iz IT sektora, ali i zidari, stolari i drugi kadrovi iz domena gradevinskih zanimanja.

U BiH se najbrže zapošljavaju ekonomisti i pravnici

Autori: SEEbiz redakcija

To je rekao danas na konferenciji za novinare u Sarajevu Siniša Veselinovic, šef Grupe za domace tržište rada u Agenciji za rad i zapošljavanje BiH, te dodao da se od njih najbrže zapošljavaju ekonomisti i pravnici. Veselinovic je kazao da su najviše otkaza posljednjih mjeseci dobile osobe iz preduzeca koja su radila za izvoz, odnosno koja su obavljala tzv. lohn poslove. -Tu bih spomenuo tekstilnu, kožarsku i industriju obuce, autoindustriju, trgovinu, ali i naglasio da je takav slucaj i s osobl .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.