INFOBIRO: Publikacije
Ciklus filmova Fritza Langa i DEFA-e u Tuškancu

SEEbiz,

ZAGREB - S nekoliko filmova iz Langovog americkog perioda iduci tjedan završava ciklus ovog velikog redatelja. Filmski se programi nastavljaju reprezentativnim ciklusom istocnonjemackog producentskog diva DEFA. Ciklus je to od deset izuzetno zanimljivih i kvalitetnih filmova, a prvi u programu je ujedno i prvi film koji je DEFA producirala, film antinacisticke tematike, dojmljiva drama Ubojice su medu nama.

Ciklus filmova Fritza Langa i DEFA-e u Tuškancu

Autori: SEEbiz redakcija

Film je snimljen neposredno poslije rata u razrušenom Berlinu, a filmska ga je struka proglasila jednim od najvažnijih filmova u povijesti njemacke kinematografije: film je zauzeo šesto mjesto u anketi koju je provela Njemacka kinoteka u Berlinu. Slijedeci na programu je u to doba zabranjeni Kameni trag (1966.) Franka Bayera vracen na platna tek 1989. godine. Svakako treba izdvojiti Zvijezde Konrada Wolfa, film nagraden Velikom nagradom žirija u Cannesu te Beyerova Lažljivca Jakoba, jedini istoc .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.