INFOBIRO: Publikacije
Banjalučka berza: Promet trećinu manji od prošlogodišnjeg

SEEbiz,

BANJA LUKA - Na Banjaluckoj berzi promet je za jedanaest mjeseci ove godine iznosio oko 150 miliona KM, a u istom periodu prošle godine 215 miliona KM, rekao je direktor Banjalucke berze Milan Božic. Božic je rekao da je u tri posljednja mjeseca primjetno povecanje prometa, navodeci da je prosjecan mjesecni promet u ovom periodu iznosio oko 15,6 miliona KM, a u istom periodu lani oko 9,8 miliona KM.

Banjalučka berza: Promet trećinu manji od prošlogodišnjeg

Autori: SEEbiz redakcija

On je za "Fokus" naveo da su prethodnih mjeseci primjetni pozitivni trendovi, posebno akcija Telekoma Srpske (BLSE:TLKM-R-A) i obveznica Republike Srpske, kao i da je berzanski indeks, koji mjeri kretanje akcija preduzeca, na nivou onog s pocetka godine. Prema njegovim rijecima, uzimajuci u obzir dividende koje su isplatile kompanije koje su u sastavu indeksa, investitori su mogli da ostvare prinos od sedam i po odsto, dok je indeks fondova od pocetka godine povecan za 23 odsto. Govoreci o strat .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.