INFOBIRO: Publikacije
Zagrebačka burza: Građevinari kamen oko nogu CROBEX-u

SEEbiz,

ZAGREB - Ponovno niti dvadeset milijuna kuna prometa, a još k tome, Hanfa nam je uskratila uzbudenja sa dionicom HGspota! Iako je uprava Zagrebackoj burzi poslala priopcenje u kojem donekle pojašnjava prirodu novih cjenovno osjetljivih informacija, to ocito nije bilo dovoljno da bi Hanfa skinula zabranu trgovanja, pa danas prometa tom dionicom uopce nije bilo.

Zagrebačka burza: Građevinari kamen oko nogu CROBEX-u

Autori: Ivan Hrstic - ivan.hrstic@seebiz.eu

Oni koji kupuju dionicu tvrtke ciji dugovi višestruko premašuju njenu tržišnu kapitalizaciju i za ciji opstanak nitko (još) nije ponudio bilo kakve garancije, mogu biti samo špekulanti (ili insajderi s informacijom više). Lako se može dogoditi da su oni u pravu, da ce tvrtka preživjeti te da ce dionica jednom vrijediti mnogo više, no ako temelj za to uvjerenje ne nalazimo u njenom poslovanju, vec na neformalno izrecenim informacijama iz vrha tvrtke, koji je bio dužan pravovremeno prvo obavijesti .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.