INFOBIRO: Publikacije
S&P povećao rejting Bosni i Hercegovini na B+

SEEbiz,

SARAJEVO - Bonitetna agencija Standard & Poor''s podigla je BiH dugorocni kreditni rejting na B+, dok je kratkorocni promaknut na B.Medunarodna rejting agencija Standard and Poor''s podigla je danas BiH dugorocni kreditni rejting na B+, te kratkorocni na B sa stabilnim izgledima što je bolja ocjena od one koju je u rujnu dodijelila agencija Moody''s.

S&P povećao rejting Bosni i Hercegovini na B+

Autori: SEEbiz redakcija

Kao glavni razlog dodjele boljeg rejtinga iz S&P-a navodi se dugorocno velik potencijal za gospodarski rast zemlje te institucionalni okvir koji izravno daje prioritet servisiranju vanjskog duga i monetarnoj stabilnosti. Prema ocjeni bonitetne agencije, Republika Srpska pokazuje više fiskalne discipline u odnosu na Federaciju BiH, a nedavno osnivanje Fiskalnog savjeta BiH smatra se pozitivnim korakom prema ucinkovitijem upravljanju fiskalnom politikom. Analiticari rejting agencije procjenjuju da .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.