INFOBIRO: Publikacije
Valentin Inzko: Financijski sistem u BiH - otporan

SEEbiz,

SARAJEVO - Finansijski sistem BiH se pokazao otpornim u svjetlu svjetske ekonomske krize, izjavio je visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko. Inzko je na današnjoj konferenciji u Sarajevu pod nazivom "Društvenoodgovorno finansiranje u BiH" pohvalio Centralnu banku BiH i izjavio da politicki lideri u BiH treba da prihvate princip zdravog razuma koji finansijski organi primjenjuju sa uspjehom.

Valentin Inzko: Financijski sistem u BiH - otporan

Autori: SEEbiz redakcija

"Nemoguce je dovoljno snažno naglasiti kljucnu ulogu koju su imali guverner Centralne banke Kemal Kozaric, ministar finansija BiH Dragan Vrankic i njihovi timovi", rekao je Inzko, naglasivši da je poruka upucena iz Centralne banke u periodu najvecih poremecaja bila trezvena, odmjerena i dosljedna. Navodeci da je povjerenje u domaci bankarski sistem održano kroz blagovremene i pragmaticne mjere, koje su provedene uz visok stepen zdravog razuma i uz minimalnu pometnju, Inzko je dodao da je BiH oca .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.