INFOBIRO: Publikacije
Vrankić i le Ueru o pomoći za ublažavanje krize

SEEbiz,

SARAJEVO - Ministar finansija i trezora u Savjetu ministara BiH Dragan Vrankic i novoimenovani potpredsjednik Svjetske banke za Evropu i srednju Aziju Filip le Ueru razgovarali su u Sarajevu o refleksijama svjetske ekonomske krize na BiH, te o pomoci Svjetske banke vlastima BiH kako bi ta kriza bila ublažena.

Vrankić i le Ueru o pomoći za ublažavanje krize

Autori: SEEbiz redakcija

Razgovarano je i o pomoci Svjetske banke u vidu podrške budžetima posredstvom stendbaj-aranžmana Medunarodnog monetarnog fonda, te o kreditnoj liniji u visini 70 miliona dolara, za mala i srednja preduzeca, saopšteno je iz Ministarstva finansija. BiH za dobijanje pomoci Svjetske banke treba da ispuni odredene dogovorene uslove, medu kojima je i stavljanje pod kontrolu javnih rashoda, te reforma socijalnog sektora, cime bi za najsiromašnije clanove društva bili povecani transferi, podsjecaju iz M .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.