INFOBIRO: Publikacije
Igor Lukšić: Za tri godine plate porasle i do 70 odsto

SEEbiz,

PODGORICA - "Plate u Crnoj Gori vece su nego u regionu. Od 2006. godine do danas plate zaposlenih su porasle od 50 do 70 odsto, što preko povecanja koeficijenata i cijene rada, što kroz prelijevanje poreza", rekao je na sjednici skupštinskog Odbora za prosvjetu, znanost, kulturu i sport potpredsjednik Vlade Igor Lukšic.

Igor Lukšić: Za tri godine plate porasle i do 70 odsto

Autori: SEEbiz redakcija

U kapitalnom budžetu sredstva planirana za rekonstrukciju i izgradnju objekata u obrazovanju i kulturi bit ce veca nego što su bila u ovoj. Prosvjeta može racunati na oko 12, a kultura na nešto više od šest miliona eura. "U tekucem budžetu imat cemo manje, a u kapitalnom više sredstava nego ove godine", rekao je Lukšic. Smanjenje budžetskih sredstava u sljedecoj godini najmanje ce osjetiti zaposleni u prosvjeti, kulturi i zdravstvu. Ministar finansija Igor Lukšic saopštio je na sjednici skupštin .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.