INFOBIRO: Publikacije
ASA grupacija privlači investitore

SEEbiz,

SARAJEVO - Dionicko društvo za ekonomski, finansijski i pravni konsalting „ASA Finance“ d.d. Sarajevo okoncalo je upis obveznica javne ponude u iznosu 1.810.000 KM. Glavni ulagaci su osiguravajuce kuce, banke i investicioni fondovi. Na ovaj nacin, finansijska divizija ASA grupacije je dodatno proširila svoje finansijsko-poslovne usluge prema investitorima.

ASA grupacija privlači investitore

Autori: SEEbiz redakcija

„Odlucili smo se na ovaj korak kako bi osigurali alternativni izvor finansiranja, ali i ponudili novi materijal na bh. tržištu“, istakao je jucer na konferenciji za novinare direktor firme ASA Finance Emir Somun. Korporativne obveznice su dužnicki vrijednosni papiri koji se izdaju u cilju prikupljanja potrebnih novcanih sredstava na period od tri do pet godina. Stvaraju manje troškove za komapnije nego komercijalni krediti, a nose vecu kamatnu stopu od državnih i municipalnih, ali i .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.