INFOBIRO: Publikacije
Croatiastočar: Ne odstupamo od formiranja tržišne otkupne cijene mlijeka

SEEbiz,

ZAGREB - Domaci preradivaci mlijeka ne mogu odstupiti od modela tržišnog formiranja otkupne cijene svježeg sirovog mlijeka unatoc protivljenju manjeg dijela proizvodaca mlijeka, kaže se u priopcenju Croatiastocara. Uvjet opstanka i održivog razvoja primarne proizvodnje i prerade mlijeka jesu kvaliteta i cjenovna konkurentnost kako sirovine tako i mlijecnih proizvoda.

Croatiastočar: Ne odstupamo od formiranja tržišne otkupne cijene mlijeka

Autori: SEEbiz redakcija

Cetiri godine do 2008. godine mljekare su proizvodacima mlijeka placale cijenu mlijeka koja je bila cca 3% veca nego prosjecna cijena u zemljama EU 25. U takvim cjenovnim odnosima uz državnu je subvenciju kontinuirano rasla proizvodnja i prerada mlijeka, izvoz mlijecnih proizvoda, i unatoc visokom uvozu mlijecnih proizvoda prije svega sireva, bilancu mlijeka uspijevalo se držati uravnoteženom. Tijekom 2008. i 2009. godine mljekare placaju proizvodacima mlijeka otkupnu cijenu koja je prosjecno za .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.