INFOBIRO: Publikacije
Institut za međunarodne odnose: U zdravstvenom sustavu nestaju deseci milijuna eura

SEEbiz,

OPATIJA - Problematika interakcije farmaceutske industrije i zdravstvenog sustava u Slovenskom primjeru dokazuje da se oko 15,5 milijuna EUR godišnje gubi kroz pad produktivnosti zdravstvenih djelatnika zbog dolaska farmaceutskih strucnih suradnika (akvizitera) u njihove ordinacije u svrhu promocije lijekova. Taj iznos direktno opterecuje javna sredstva iz kojih su se vec isplatile place za zdravstvene djelatnike.

Institut za međunarodne odnose: U zdravstvenom sustavu nestaju deseci milijuna eura

Autori: SEEbiz redakcija

Samo zbog promotivnih dolazaka farmaceutskih akvizitera u ordinacije godišnje se u Sloveniji gubi 15,5 milijuna eura. U sklopu savjetovanja kojeg je Udruga poslodavaca u zdravstvu organizirala je 10. i 11.12.2009. godine u Opatiji o toj promeblatici je u sklopu svojeg predavanja govorio Aleš Živkovic, direktor i partner nezavisnog Instituta za ekonomska istraživanja u zdravstvu (INERHC) iz Ljubljani. Prema Živkovicevim rijecima, efikasna alokacija resursa u Slovenskom zdravstvu pokazala se vrlo .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.