INFOBIRO: Publikacije
HNB: To što Austrija preuzima Hypo znak je ozbiljnih namjera

SEEbiz,

ZAGREB - Hrvatska narodna banka u toku je zbivanja koja se ticu Hypo Alpe-Adria-Bank International AG, kao maticne banke Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. iz Zagreba, a danas je i službeno obaviještena od strane Austrijske narodne banke i Agencije za nadzor financijskog tržišta o postignutom dogovoru prema kojemu 100 posto dionica Hypo Alpe-Adria-Bank International preuzima Republika Austrija, priopcila je Hrvatska narodna banka.

HNB: To što Austrija preuzima Hypo znak je ozbiljnih namjera

Autori: SEEbiz redakcija

Hypo Alpe-Adria-Bank d.d., Zagreb u stranom je vlasništvu, ali u Hrvatskoj posluje kao samostalna pravna osoba podredena hrvatskim zakonskim propisima, navode iz hrvatske središnje banke. Prema raspoloživim pokazateljima stopa adekvatnosti kapitala te banke je vrlo visoka (više od 20 posto, odnosno dvostruko veca od propisanog zakonskog minimuma). Svi pokazatelji poslovanja ne upucuju na potrebu poduzimanja bilo kakvih mjera HNB-a prema toj banci. Promjena njenog krajnjeg vlasnika sama po sebi n .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.