INFOBIRO: Publikacije
Globalna potrošnja trajnog milijeka dogodine će porasti 1,3 posto

SEEbiz,

LAUSANNE – Prema najnovijem, prosinackom, izdanju Tetra Pakovog indeksa mlijecne industrije koji prati dogadanja, podatke i trendove u mlijecnoj industriji diljem svijeta, potrošnja trajnog mlijeka i drugih trajnih tekucih mlijecnih proizvoda diljem razvijenih tržišta porast ce u 2009. godini za 0,6 posto u odnosu na 2008., a na cijelom svijetu cak 1,3 posto.

Globalna potrošnja trajnog milijeka dogodine će porasti 1,3 posto

Autori: SEEbiz redakcija

Tako ce do kraja 2009. godine svjetska potrošnja mlijeka i tekucih mlijecnih proizvoda dosegnuti 263 milijarde litara što predstavlja povecanje u usporedbi s 259 milijardi litara u 2008. godini. Ova brojka se povecava na 284 milijarde litara ako ukljucimo sojino mlijeko i druge zamjene za mlijecne proizvode, kao što su mlijeka od riže, orašastih plodova i sjemena. U 2009. predvida se porast potrošnje na razvijenim tržištima od 0,6 posto, a u cijelom svijetu 1,3 posto, odnosno na cak 263 milijard .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.