INFOBIRO: Publikacije
The Economist: Hrvatska i Crna Gora među 20 zemalja s najsporijim oporavkom!

SEEbiz,

ZAGREB - Ciklicki gospodarski polet u razvijenom svijetu nastavit ce se i pocetkom 2010., osim istocne Europe, objavio je Economist Intelligence Unit koji je analizirao pojedinacne sudbine svake zemlje te napravio popis dvadeset zemalja s najsporijim rastom, ali i dvadeset s najbržim rastom za sljedecu godinu.

The Economist: Hrvatska i Crna Gora među 20 zemalja s najsporijim oporavkom!

Autori: SEEbiz redakcija

Hrvatska je medu 20 zemalja koje ce se najsporije oporavljati. Zauzima 17. mjesto s predvidanjima rasta BDP-a od 0,5 posto što je optimisticna prognoza Ministarstva financija, dok vecina domacih analiticara najavljuje da cemo stajati i lošije. Vodeca na crnoj listi zemalja je Litva s ocekivanim padom BDP-a za sljedecu godinu od 3,5 posto. Slijede Venezuela (3,4%), Portoriko (3%), Latvija (2,9%) te Irska (2,5%). Na popisu su i Bjelorusija, Barbados, Estonija, Jamajka, Madarska, Cad, Španjolska, P .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.