INFOBIRO: Publikacije
HNB: Prihvatit ćemo i druge instrumente osiguranja kredita bankama

SEEbiz,

ZAGREB - Na današnjoj sjednici Savjeta Hrvatske narodne banke razmotrena su aktualna novcana i gospodarska kretanja i stanje u bankovnom sustavu u trecem ovogodišnjem tromjesecju, te je usvojena projekcija monetarne politike za nastupajuce tromjesecje i financijski plan središnje banke za 2010. godinu, priopceno je iz HNB-a.

HNB: Prihvatit ćemo i druge instrumente osiguranja kredita bankama

Autori: SEEbiz redakcija

Kako bi se središnjoj banci omogucila veca fleksibilnost u slucaju odobravanja kratkorocnog kredita za likvidnost bankama, Savjet HNB-a odobrio je da pritom može - uz blagajnicke zapise HNB-a, vrijednosne papire Ministarstva financija i obveznice za koje jamci Republika Hrvatska - prihvatiti i druge instrumente osiguranja koje ocijeni prihvatljivima. Savjet HNB-a suglasio se da Ivo Bilic bude imenovan clanom uprave Hypo Alpe-Adria Bank d.d., Zagreb; Sandi Šola ponovo predsjednikom, Marijana Trpc .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.