INFOBIRO: Publikacije
Valentin Inzko: Vladavina zakona ključni kriterij za proces integracije u EU

SEEbiz,

SARAJEVO - Visoki predstavnik i specijalni predstavnik EU Valentin Inzko posjetio je jucer Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine i sastao se s glavnim tužiteljem Miloradom Barašinom. Izrazio je punu podršku radu ove institucije i naznacio spremnost da se od medunarodne zajednice pruži daljnja pomoc radu i razvoju Tužiteljstva BiH.

Valentin Inzko: Vladavina zakona ključni kriterij za proces integracije u EU

Autori: SEEbiz redakcija

Visoki predstavnik i specijalni predstavnik EU podržao je stav glavnog tužitelja da nadležne pravosudne institucije zajedno s Vijecem ministara BiH, koje odlucuje o njihovom budžetu, izvrše transformaciju državnog tužiteljstva u smislu osiguranja potrebnih preduvjeta za zapošljavanje adekvatnog broja domacih tužitelja koji ce nastaviti rad i na taj nacin osigurati kontinuitet rada institucije. "Medunarodna zajednica ce i dalje pomagati finansiranjem i strucnim znanjem te tako nastaviti podržavat .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.