INFOBIRO: Publikacije
HNB: Stoiber laže, vršio je pritisak

SEEbiz,

ZAGREB - Hrvatska narodna banka na svojim je internetskim stranicama danas objavila priopcenje u kojem demantira izjavu bivšeg bavarskog premijera Edmunda Stoibera za tjednik Der Spiegel, kojom se insinuira necasno ponašanje HNB-a i njenog guvernera u slucaju preuzimanja Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. Zagreb (HAAB) od strane Bayerische Landesbank (BLB) iz Muenchena 2007. godine.

HNB: Stoiber laže, vršio je pritisak

Autori: SEEbiz redakcija

HNB i guverner Željko Rohatinski nisu imali, kao što sugerira ta izjava, jedno stajalište za javnost, a sasvim drugacije u kontaktima s njemackom bankom. Neistinita je izjava Stoibera da je BLB suglasnost za preuzimanje vec dogovorio s HNB-om, u casu kad se Stoiber "zaigrao" uplitanjem u ovaj slucaj, obracajuci se pismom drugim institucijama hrvatske vlasti i javnom izjavom u Splitu 20. kolovoza 2007. godine, nakon susreta s tadašnjim premijerom Ivom Sanaderom. Cinjenice i dokumenti govore druga .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.