INFOBIRO: Publikacije
Hrvatski duhani: Završen otkup rekordnih količina duhana

SEEbiz,

VIROVITICA / ROVINJ – U Hrvatskim je duhanima završen otkup ovogodišnjeg roda duhana. S proizvodnih površina u Podravini i Slavoniji otkupljeno je 9.507 tona virginije i 966 tona burleya, što ukupno iznosi gotovo 10.454 tone duhana, što je za 7 posto više od prošlogodišnjeg roda te je ujedno i najveca proizvedena kolicina duhana u posljednjih 10 godina.

Hrvatski duhani: Završen otkup rekordnih količina duhana

Autori: SEEbiz redakcija

U Hrvatskim duhanima iznimno su zadovoljni ukupnim rezultatima ovogodišnje proizvodnje zbog visoke kvalitete i prosjecnog uroda od cak 2,3 tone duhana po hektaru, što je takoder rekordni prinos po hektaru u posljednjih 10 godina. Ukupna vrijednost ovogodišnje proizvodnje duhana iznosi gotovo 135 milijuna kuna. Unatoc svim teškocama na tržištu, radi održivosti proizvodnje, Hrvatski duhani svojim kooperantima jamce cijene na prošlogodišnjoj razini, od prosjecno 9,86 kuna po kilogramu, dok su istod .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.