INFOBIRO: Publikacije
Vlada Crne Gore: O Konstruktoru u utorak

SEEbiz,

PODGORICA - Crnogorska Vlada na jucerašnjoj sjednici nije razmatrala zahtjev hrvatskog konzorcija za produženjem roka za dobijanje bankarskog jemstva za izgradnju autoputa Bar-Boljari, vec ce to, kako je potvrdio ministar ekonomije Branko Vujovic, uciniti na nastavku sjednice koja ce biti održana u utorak naredne sedmice.

Vlada Crne Gore: O Konstruktoru u utorak

Autori: SEEbiz redakcija

Iz hrvatskih izvora je najavljivano da bi Vlada trebala da produži rok, ali ne na šest, nego na dva mjeseca. Direktor kompanije Konstruktora, koja predvodi konzorcijum, Željko Žderic kazao je da ce projekt vrijedan više od 2,7 milijarde eura sigurno biti realizovan, bez obzira hoce li to biti uz podršku komercijalnih ili razvojnih banaka. “Ne dobije li kredite od EBRD-a i EIB-a, hrvatski konzorcijum ce aktivirati vec dobijena jemstva UniCredita i Zagrebacke banke (ZSE:ZABA-R-A). Odustajanj .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.