INFOBIRO: Publikacije
Energoinvest: Naredne godine rast prihoda 10%

SEEbiz,

SARAJEVO - Energoinvest iz Sarajeva, unatoc globalnoj ekonomskoj krizi, u 2009. godini ostvario je nešto vecu dobit od planirane, a i u 2010. godini bi morao uspješno poslovati i prihod bi trebao biti veci za oko 10 posto u odnosu na ovu godinu, istaknuto je u ponedjeljak na godišnjoj konferenciji za novinare uprave i menadžmenta Energoinvesta.

Energoinvest: Naredne godine rast prihoda 10%

Autori: SEEbiz redakcija

"Prihodi od prodaje u 2009. su iznosili 347,9 milijuna KM. Na strano tržište se odnosi 207 milijuna KM, dok su rashodi od prodaje 340,4 milijuna KM, tako da dobit iz tekuceg poslovanja u ovoj godini iznosi 7,53 milijuna KM", rekao je direktor Energoinvesta (SASE:ENISR) Džemail Vlahovljak te dodao da su u 2009. godini uredno izmirene sve obaveze prema državi, ali i prema radnicima i da Energoinvest ima 843 zaposlena, a da je prosjecna netoplaca 1.430 KM. Vlahovljak je napomenuo da Energoinvest sv .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.