INFOBIRO: Publikacije
Der Standard: Sanader je bio glavni čovjek Hypa u Hrvatskoj

SEEbiz,

BEC – Donedavni, još mocni, premijer Hrvatske Ivo Sanader je u žiži afere, pošto je, u raznim funkcijama, preko 15 godina bio idejni, a ponekad i operativni, predstavnik austrijske Hypo Alpe Adria banke, kojoj se prebacuju poslovi sa ilegalnim trgovcima oružjem, lopovluci sa nekretnimama i pranje novca, istice becki dnevnik Der Standard.

Der Standard: Sanader je bio glavni čovjek Hypa u Hrvatskoj

Autori: SEEbiz redakcija

Vec godinama kruži sumnja da je i Sanader osobno uzeo novac, dodaje list, podsjecajuci da je takvu izjavu dala bivša tajnica jednog tajkuna koji je godinama za Hypo obavljao diskretne poslove. Sanader, kako prenosi dnevnik, šuti na sve optužbe i samo je na jednu elektronsku poruku odgovorio da je „na laži sve potrebno odgovorio”. „Odnos banke i ovog politicara datira još iz kasnih osamdesetih. Godine 1988. se tada 35-ogodišnji trgovac, nakon što je otpušen iz firme u Splitu, vr .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.