INFOBIRO: Publikacije
Banke u BiH ove će godine izgubiti 25 miliona KM

SEEbiz,

SARAJEVO - Trecina banaka u BiH docekace Novu godinu sa gubitkom koji ce premašiti iznos od 25 miliona maraka! Prema podacima agencija za bankarstvo Republike Srpske i Federacije BiH, cak 10 od ukupno 30 banaka u BiH u prva tri kvartala 2009. poslovalo je sa gubitkom, što je nezabilježen slucaj od kada su se strane banke pojavile u BiH, piše Press.

Banke u BiH ove će godine izgubiti 25 miliona KM

Autori: SEEbiz redakcija

Ekonomski analiticari tvrde da je ocajnom stanju u bankarskom sektoru kumovala svjetska ekonomska kriza, kojoj su banke u BiH odolijevale do prije nekoliko mjeseci. Ipak, tada su ušle u minus, koji bi, prema procijenama entitetskih agencija za bankarstvo do kraja godine mogao da premaši 25 miliona maraka. O lošim rezultatima u ovoj godini najbolje svjedoci cinjenica da su dvije od 10 banaka u RS poslovale sa gubitkom. Stanje u Federaciji je znatno gore, jer ce osam od ukupno 20 banaka koje poslu .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.