INFOBIRO: Publikacije
Elektroprivreda BiH: Najuspješnija godina od postojanja

SEEbiz,

SARAJEVO - Iako je poslovanje u ovoj godini bilo optereceno problemima izazvanim opcom recesijom, poslovanje JP Elektroprivreda BiH u godini koja je na izmaku moglo bi se okarakterizirati kao najuspješnije u 33 godini postojanja kompanije organizirane pod današnjim nazivom. Kao potvrdu te ocjene, ovo preduzece navodi nekoliko kljucnih podataka, saopceno je iz JP Elektroprivreda BiH.

Elektroprivreda BiH: Najuspješnija godina od postojanja

Autori: SEEbiz redakcija

Tokom ove godine u potpunosti je realiziran operativni plan ulaganja u iznosu vecem od 160 miliona KM, što je gotovo dvostruko više nego u 2008., kada je investirano 87,55 miliona KM. Najviše sredstava uloženo je u modernizaciju i izgradnju distributivnih kapaciteta – ukupno 96 miliona KM ili tri puta više nego u 2008. Istovremeno je u modernizaciju i revitalizaciju proizvodnih kapaciteta uloženo 50,5 miliona i zakljuceno poslova cija ce realizacija zapoceti u narednoj godini u vrijednosti .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.