INFOBIRO: Publikacije
Princ Albert širi kneževinu Monaco na umjetne otoke

SEEbiz,

MONACO - Uz pomoc arhitekata i ekologa princ je pokrenuo projekt gradnje otoka velicine 50.600 cetvornih metara koji ce biti podignut na posebnim platformama. Zbog nedostatka prostora i gustoce naseljenosti princ Albert II. od Monaca odlucio je svoju kneževinu s kopna proširiti na more gradnjom umjetnih otoka s luksuznim stanovima, uredima i javnim površinama, piše Vecernji list.

Princ Albert širi kneževinu Monaco na umjetne otoke

Autori: SEEbiz redakcija

Uz pomoc vodecih svjetskih arhitekata i ekologa princ je pokrenuo projekt gradnje otoka velicine 50.600 cetvornih metara koji ce biti podignuti na posebnim platformama, slicnim onima za vadenje nafte i plina iz mora. Projekt je vrijedan izmedu pet i deset milijardi eura, piše britanski The Daily Telegraph. Projekt je lani odgoden zbog gospodarske krize i mogucih ekoloških posljedica. Nakon konzultacija s brojnim strucnjacima Albert II. sada se odlucio za realizaciju jer ce platforme na kojima ce .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.